Zodra we 18 waren, ging ik samen met mijn vriendin op rijles in Arnhem. We waren elkaar al helemaal gek aan het maken wie er als eerste zou slagen. Het liefst zouden we samen tegelijkertijd rijlessen, om en om in dezelfde lesauto maar dat kon natuurlijk niet. En dat was waarschijnlijk ook maar beter ook want dat zou iets teveel lol hebben betekent.

Rijles in Arnhem

Rijles in Arnhem bij dezelfde rijschool

Uiteindelijk kozen we wel allebei voor dezelfde rijschool voor onze rijles in Arnhem. Ik leste op de dinsdag na school en mijn vriendin op woensdag. Op donderdag bespraken we samen onze rijles en vergeleken we wat we allemaal hadden gedaan. Soms had ik bijzondere verrichtingen gedaan en mijn vriendin niet en dat zorgde ook weer voor onderlinge strijd wie er het snelste zijn rijbewijs zou halen.

Snell.nl

Samen leren voor het theorie examen

De theorie leerden we samen. Erg gezellig maar we zijn wel allebei in een keer geslaagd. We gingen allebei tegelijk op voor ons rijexamen. Omdat we elkaar niet wilden beïnvloeden besloten we om die dag geen contact met elkaar te hebben. Mijn vriendin was als eerste aan de beurt en ik was later op de dag. Achteraf bleek dat we allebei gezakt worden. Toch te zenuwachtig waardoor we domme fouten hebben gemaakt. Net te hard gereden, niet goed gekeken. Gelukkig konden we snel weer op voor een tweede poging. Dit keer niet op dezelfde dag maar een dag naar elkaar. En dit keer zijn we allebei geslaagd! We waren superblij. Ons rijbewijs hebben we tegelijk opgehaald en we mochten meteen de auto van de moeder van mijn vriendin lenen. Omstebeurt hebben we in de auto gereden. Ontzettend eng natuurlijk maar we hebben ook heel erg gelachen. Misschien hadden we sneller ons rijbewijs gehad als we alleen hadden gelest maar het was wel erg gezellig.